Autònoms societaris: poden aplicar la tarifa plana

La Tresoreria per fi començarà a aplicar el criteri del Tribunal Suprem en aquesta matèria

Autònoms societaris: poden aplicar la tarifa plana

Fa uns mesos el Tribunal Suprem va confirmar que el autònoms societaris —els titulars de SA o SL que cotitzen en el RETA per tenir el control de la seva societat— també tenen dret a aplicar els incentius previstos per als autònoms ordinaris. En concret, també tenen dret a aplicar la tarifa plana.

Doncs bé,finalment la Tresoreria aplicarà d’ofici aquests incentius (fins ara seguia oposant-s’hi). Recordeu la quantitat:

  • L’autònom només pagarà 60 euros de quota durant els dotze primers mesos si cotitza per base mínima. Si la seva base és superior, aquests mesos podrà aplicar una reducció del 80%.
  • Després tindrà una reducció del 50% durant sis mesos i una altra del 30% durant els sis mesos següents. I si en donar-se d’alta té menys de 30 anys —o de 35 si és dona—, se li aplicarà la reducció del 30% durant dotze mesos més.

Si algun autònom societari no va poder aplicar aquests incentius perquè se li van denegar en un moment donat —i aquesta denegació va esdevenir ferma perquè no es va impugnar quan calia o perquè va recaure resolució desestimatòria en els recursos corresponents—, la Tresoreria assenyala que únicament se’n farà la revisió si els interessats ho insten expressament.

 

 

Verificarem si teniu algun incentiu en la vostra cotització d’autònoms i reclamarem que se us apliqui davant de la Tresoreria de la Seguretat Social.

 

 


Vols rebre les nostres notícies?
SUBSCRIU-TE ARA A LA NEWSLETTER D'ACTUALITAT