Brexit: fi del període transitori

Les conseqüències fiscals de la sortida del Regne Unit de la UE s’activen el proper 1 de gener.

Brexit: fi del període transitori

Fins a final d’any, les empreses espanyoles que duen a terme operacions amb el Regne Unit podran seguir actuant com fins ara. No obstant això, a partir del 2021 hauran de tractar el Regne Unit com la resta de països de fora de la UE.

Per tant, i tret que els propers mesos s’arribi a nous acords, es produiran els canvis següents (entre d’altres):

  • Les vendes de béns que s’efectuïn a aquest territori s’hauran de considerar entregues intracomunitàries i passaran a ser exportacions exemptes (ja no s’hauran de declarar a l’Intrastat ni al model 349).
  • El règim de vendes a distància deixarà de ser aplicable, per la qual cosa les empreses espanyoles no hauran de repercutir IVA per les vendes a particulars (en adquirir els productes, els compradors britànics estaran efectuant una importació).

 

  • Així mateix, les compres de béns procedents d’aquest país passaran a ser importacions, cosa que obligar a satisfer IVA en duanes i, en segons quins productes, a satisfer aranzels.

 

 

Si la vostra empresa té relacions comercials amb el Regne Unit, els nostres professionals us assessoraran sobre com heu d’actuar a partir del proper 1 de gener.

 

 


Vols rebre les nostres notícies?
SUBSCRIU-TE ARA A LA NEWSLETTER D'ACTUALITAT