Despeses de la tornada a l’escola

Algunes comunitats autònomes han establert deduccions per despeses d’escolarització

Despeses de la tornada a l’escola

Si teniu fills en edat escolar, aquest mes de setembre —i durant els propers mesos— haureu de fer front a algunes despeses derivades de l’escolarització (quotes del col·legi, servei de menjador, transport escolar, llibres de text, uniformes, activitats extraescolars, etc.). Doncs bé, algunes comunitats permeten aplicar deduccions en l’IRPF en aquests casos. Per exemple:

  • Aragó, les Balears, les Canàries, Cantàbria (en zones rurals), Castella i Lleó, Galícia, Extremadura, Múrcia, La Rioja i el País Valencià tenen deduccions per despeses d’escoles infantils i bressol.
  • La Comunitat de Madrid permet aplicar una deducció en IRPF sobre les despeses d’educació infantil i bàsica obligatòria, així com de formació professional bàsica.
  • Les Canàries i les Balears han aprovat deduccions per despeses de menjador escolar.
  • Aragó, Astúries, les Balears, les Canàries, Castella-la Manxa, Extremadura, Madrid, Múrcia i el País Valencià tenen deduccions per la compra de llibres de text, material escolar o vestuari escolar.
  • Les Balears, Castella-la Manxa i la Comunitat de Madrid apliquen deduccions per l’ensenyança d’idiomes i altres activitats extraescolars.

Per tant, conserveu els justificants i factures d’aquestes despeses amb la finalitat de reduir la vostra tributació en la declaració d’IRPF de 2020.

 

 

Totes les comunitats autònomes tenen deduccions específiques en el IRPF (per despeses d'escolarització o per altres conceptes). Els nostres professionals l'informaran dels incentius aplicables en cada territori. 

 

 


Vols rebre les nostres notícies?
SUBSCRIU-TE ARA A LA NEWSLETTER D'ACTUALITAT